Polocrosse Tournooi Otterlo 7 en 8 mei 2011

Polocrosse Toernooi Otterlo
7&8 mei 2011

In het weekend van 7 en 8 mei ging dit jaar het Polocrosse seizoen 2011 van start. Dit toernooi werd voor het eerst georganiseerd in Otterlo op kampeerboerderij de Peppelenburg.  Een erg mooie, grote locatie met een polocrosseveld tussen de koeien.  Leuk om te zien was dat dit toernooi steeds groter wordt en er ieder jaar meer deelnemers zijn. Er waren ook deelnemers uit Frankrijk, Duitsland en zelfs Noorwegen aanwezig. Helaas was er ook minder goed nieuws, vrijdagmiddag kregen wij te horen dat Viking, het paard van Roseline van der Haar, dood in de wei was aangetroffen. Ontzettend naar nieuws, wij leefden allemaal erg met de familie van der Haar mee. Uiteindelijk kwamen Roseline, Charlotte en Bert zaterdag en kreeg Roseline veel aanbod van anderen om op hun paard mee te spelen, wat erg leuk was om te zien.

Op zaterdagmorgen en middag werden de eerste wedstrijden gespeeld onder een stralende hemel en onder het toeziend oog van Desmond Phelan, die weer uit Ierland overgevlogen was. Mede om de mee te beslissen wie er in de Nederlandse selectie zou komen voor de World cup. Zaterdagavond hebben we genoten van lekkere kip en frietjes van ‘Juffrouw Tok’, het kiprestaurant uit Ede dat ons ieder jaar weer sponsort.

Zondag begonnen de wedstrijden al vroeg, maar ondanks dit vroege tijdstip was men niet minder fanatiek. Om 16:00 was de prijsuitreiking, uiteindelijk heeft het Nederlandse mannenteam gewonnen, bestaande uit Niels Kemperman, Mijndert Heineke en Maarten Luitse.

Extra spannend dit weekend was dat de Nederlandse selectie bekend zou worden voor de International Challenge tijdens de World Cup in Engeland. Erg leuk nieuws is dat we met zijn allen gaan. Het Nederlandse mannen team bestaat uit Niels Kemperman, Maarten Luitse, Mijndert Heineke en Fleur Bartels. Het vrouwenteam bestaat uit: Florien Luitse, Roseline van der Haar, Nathalie Garben en Joline Poulie. Leanne Boekholdt en Charlotte van der Haar zullen in het Europese team spelen.

Het was een erg leuk weekend, op een toplocatie en heerlijk weer! Bedankt allemaal voor het meedoen en de support! (door Joline)

 

Polocrosse Otterlo
_door Bruno en Martin 

Polocrosse Otterlo
door Rita